Ingredienser

3 dl. sødmælk
20 g. gær
1/2 kg. hvedemel (økologisk)
1 tsk fint salt
1 spsk. sukker
30 g. smør
Æg til pensling
Sesamfrø
Nakkefilet (1-1,5 kg.)
Coleslaw
1/2 lille hvidkålshoved
3-4 gulerødder
2 stængler blegselleri
100 g. mayonnaise
200 g. yoghurt naturel
1 spsk. dijon sennep
Salt, peber & sukker

Topping
Gulerødder (revet)
1 glas kapers
Løg (revet)
Fremgangsmåde
Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
Ælt dejen grundigt igennem med hænderne. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time. Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller. Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages midt i 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter.
Nakkefileten smøres ind med salt, peber, mild paprika, tørret chili, sennepspulver og brun farin. Kødet kan med fordel marinere natten over i køleskab. Nakkefilten langtidssteges i 10-12 timer ved 100 grader. Kødet skal blive så mørt, at det kan trækkes fra hinanden uden problemer.
Riv gulerødder, hvidkål og blegselleri på den grove side af råkostjernet. Rør mayonnaise og yoghurt sammen med sennep og smag til med salt, peber og lidt sukker.
Hvis dressingen er lidt for tyk kan man give den en sjat fløde, eller mælk, hvis man er i dét humør.
De revne grøntsager vendes i dressingen og det hele sættes på køl. Den må gerne stå og trække i en times tid. Smages til inden servering.
Toppings serveres i små skåle på bordet.
Velsmagende - ja tak!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar